Workshop Tromsø
Høsten 2021 var vi på studietur i Tromsø sammen med master-studenter ved UiT. I UiTs forskningsanlegg på Ramfjordmoen gjennomførte vi en Worhshop hvor oppgaven var å tegne, planlegge og gjennomføre tiltak som skulle begrense dominansen til krekling i området og tilrettelege for andre plantearter som tilhører det eksisterende økosystemet. Disse tiltakene skulle samtidig forsøke å forbedre de eksisterende estetiske kvalitetene i landskapet eller introdusere nye estetiske kvaliteter som komplementerer de eksisterende.
Hovedmålet med workshopen var å styrke vår evne til å kombinere estetiske og økologiske mål i en landskapstransformasjon – å se landskapet som en romlig og materiell enhet tilgjengelig for sansene, samt som et dynamisk økologisk system. I tillegg ga workshopen oss en innsikt i "landskapslaboratorietenkning" – bruk av eksperimenter på stedet i landskapsarkitektonisk utdanning og forskning.
Emne: Landskapsarkitektur grunnkurs 3 - Naturlaboratorium Oppgave: Experiments between aestetics and ecology Team: Marte Kristiansen, Bjørn Blom Jensen og Heidi Fosse Sted: Ramfjordmoen, Tromsø Tidsrom: Høst 2021
Ideer: I vårt prosjektområde var det et spesielt punkt vi alltid trakk oss til. Det var her vi skisset, slappet av og oppholdt oss mest. Vi tenkte på den tidligere isbreen som hadde ligget over hele dalen og hvordan dette har formet vårt prosjektområde.
Tidlig beskrivelse av prosjektet: - rennende vann - stilisert elv i geometrisk form(en vegetativ erosjon gjennom flere år til mer organisk elv) - En frodig passasje i en monoton skog. - Vegetativ “elv” med rogn rundt - tiltrekke fugler og insekter
Opprinnelig prosjektområde
Etter bearbeiding
Framtidsbilde